Het Plantenhof


Bent u geïnspireerd geraakt tijdens uw bezoek aan Tuinen Mien Ruys? Neem dan vooral een kijkje in het Plantenhof. Hier vindt u een uitgebreid assortiment aan mooie en herkenbare vaste planten en grassen voor een gangbare prijs.

Veel van deze planten werden ook door Mien Ruys gebruikt. Ze zijn niet alleen aantrekkelijk voor u, maar ook voor bijen en vlinders. We verkopen complete pakketten voor een meter tuin met allerlei bij- en vlindervriendelijke planten. Op de labels vindt u hoe u ze toe kunt passen, welke grondsoort de planten nodig hebben en of ze geschikt zijn voor zon of schaduw. Ook verkopen wij biologische potgrond van BioKultura.Tuinartikelen


Meer tuinartikelen vindt u in het Theehuis. Hier verkopen we onder andere vogelhuisjes van de Makelij in Dedemsvaart, een sociale en duurzame onderneming. Er is tuingereedschap van de Wiltfang, boeken, kaarten en biologische bloemzaden van de Bolster. Met de handgemaakte biologische zeep van Simpelzeep wast u thuis uw vieze handen na het tuinieren.

Wilt u planten of accessoires kopen zonder de tuinen te bezoeken? Dat kan! U kunt zonder entree te betalen terecht bij het Plantenhof.