Pagina doorsturen

10 april 2017

Cursus Botanisch Tekenen in de Tuinen Mien Ruys

In de Tuinen wordt op zaterdag 22 april de cursus Botanisch Tekenen met tekenpen (of goede fineliners) gegeven door Eline de Jong, werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. De cursus vindt plaats van 10.30 uur tot 16.00 uur met als onderwerp tulpen en tulpenbollen.

De workshop is bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring of gevorderden die met de techniek kennis willen maken, zijn welkom.Het onderwerp van deze dag is tulpen en tulpenbollen. In de Tuinen staan de tulpen in april volop in bloei, maar ook de bollen kunt u tekenen en combineren met de bloemen. Met behulp van transparant papier en de lichtbak gaat u op zoek naar een goede compositie binnen een cirkel. U maakt kennis met de stippeltechniek. 

Aantal deelnemers:
Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers.

De workshops worden gegeven door Eline de Jong, werkend lid van de VBKN en docent tekenen in het voortgezet onderwijs. Meer informatie over de VBKN en Eline de Jong is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl
en www.elinedejong.nl

Cursusgeld:
Het cursusgeld bedraagt €65,-, inclusief entree, koffie/thee/lekkers en een lunch, exclusief materiaal. Voor donateurs van de Tuinen Mien Ruys € 60,-

We tekenen óf buiten, óf in het “Kenniscentrum”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:
U kunt eigen materiaal meenemen: 
- potloden: H, HB of een vulpotlood
- puntenslijper
- gum: kneedgum en een goede plastic gum
- schetspapier: kopieerpapier of bijvoorbeeld Canson 90 gms croquis
Ieder ander schetspapier dat u al heeft, voldoet.
- tekenpapier: Bristol 205 gms, of vergelijkbaar glad papier
- transparant papier
- goede fineliners van verschillende diktes of Rotring/Aristo technische tekenpennen.
Eventueel: vergrootglas, passer.

U kunt bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld pakket aanschaffen voor € 15,--. Het pakket bestaat uit een set van 6 Staedtler fineliners van verschillende diktes, 2 vellen schetspapier, een vel transparant papier, en vel Bristol en een vel Schoellershammer, beide 24/32. Wilt u bij aanmelding aangeven of u een materiaalpakket wilt aanschaffen?

Inschrijven en informatie
:
U kunt zich voor de workshop opgeven bij Eline, elinedejong2010@gmail.com, tel. 06-12948195

Deelnemers aan de workshop kunnen betalen door overmaking van het cursusgeld aan Stichting Tuinen Mien Ruys, 

IBAN: NL50 RABO 0312 9215 43
o.v.v. Workshop Botanisch tekenen.