Pagina doorsturen

04 april 2017

De Tuinen zijn weer geopend

Op zaterdag 1 april is het tuinseizoen weer van start gegaan. Graag brengen we u op de hoogte van de aankomende activiteiten in april.

16-17 april: Paasweekend
Ook met Pasen zijn de Tuinen geopend. Op beide dagen bent u van 12.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom. 

Op Tweede Paasdag wordt om 14.00 uur de expositie "De Spelende Mens" geopend. Aansluitend wordt het gerenoveerde Kinderbos geopend.

22 april: Cursus Botanisch Tekeken door Eline de Jong
Op deze dag wordt in de Tuinen de cursus Botanisch Tekenen met tekenpen (of goede fineliners) gegeven door Eline de Jong, werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. De cursus vindt plaats van 10.30 uur tot 16.00 uur met als onderwerp tulpen en tulpenbollen. U maakt hierbij kennis met de stippeltechniek.

De workshop is bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring of gevorderden die met de techniek kennis willen maken, zijn welkom.Het onderwerp van deze dag is tulpen en tulpenbollen. In de Tuinen staan de tulpen in april volop in bloei, maar ook de bollen kunt u tekenen en combineren met de bloemen. Met behulp van transparant papier en de lichtbak gaat u op zoek naar een goede compositie binnen een cirkel. U maakt kennis met de stippeltechniek.

Klik hier voor meer informatie.