Pagina doorsturen

13 oktober 2016

Zondag 16 oktober: Dag van de Keramiekfilm

Komende zondag staat in het teken van de keramiekfilm. Gedurende de hele dag draaien er films in het Kennishuis Wiekend en de Boerenschuur. Ook onze bakker is aanwezig.

De films die vertoond worden hebben allemaal keramiek als thema:

Kennishuis Wiekend:
Vanaf 13.15 uur kunt u terecht in het Kennishuis, waar keramiste Floor de Wit een korte inleiding geeft over de film Mar de Fan.
Mar de Fan gaat over Miguel Barcelo die voor de cathedraal in Palma de Mallorca een kapel bekleed met 300m2 platen kleirelief. De film laat het maakproces zien. Film is engels ondertiteld.

Boerenschuur:
Vanaf 12.30 uur
La Saga des Glaises (10min). Een sprookjesachtige animatie met kleifiguren en mensen. Daarna een dia-film (10min) over kleifiguren van dezelfde kunstenares, Fanny Ferre. Er wordt niet in gesproken.

La Terre et l'exil (14min). Twee kunstenaars maken een reeks beelden over de vluchtellingenstroom tijdens de Spaanse Burgeroorlog. U ziet het maakproces van de beelden. Er wordt niet in gesproken.

Ruysend Riet:
Vanaf 12.00 uur
Mien Ruys aan het woord in diverse interviews

Bakker Aard zal aanwezig zijn in de Boerenschuur. Vanaf 12.00 uur bakt hij de lekkerste producten, die hier ook verkocht worden. Tevens kunt u hier terecht voor koffie, thee of soep.