Pagina doorsturen

10 maart 2015

De NVTL en de Tuinen Mien Ruys nodigen u uit voor een beplantingscursus

Deze cursus is speciaal gericht op verdieping van de vakkennis van tuin- en landschapsarchitecten. Wanneer u bent ingeschreven in het architectenregister, voldoet deze cursus aan de verplichting tot bij- en nascholing voor 2015. ”Het gaat om activiteiten die primair tot doel hebben relevante kennis, vaardigheden en inzicht van de geregistreerde te vergroten.” Daarnaast kunnen medewerkers van bij de NVTL aangesloten bureaus hun kennis van beplantingsplannen bijspijkeren en opfrissen. Na afloop van de cursus ontvangt elke deelnemer een certificaat.

Wanneer u bent ingeschreven in het architectenregister, voldoet deze cursus aan de verplichting tot bij- en nascholing voor 2015. ”Het gaat om activiteiten die primair tot doel hebben relevante kennis, vaardigheden en inzicht van de geregistreerde te vergroten.” Daarnaast kunnen medewerkers van bij de NVTL aangesloten bureaus hun kennis van beplantingsplannen bijspijkeren en opfrissen. Na afloop van de cursus ontvangt elke deelnemer een certificaat.

Het ontwerp van de beplanting blijft vaak onderbelicht, ook al hoort het tot het hart van de tuin- en landschapsarchitectuur. Tijdens deze cursus gaat het niet zozeer om de kennis van het sortiment, maar om het ontwerp van de dynamiek van beplanting in tijd en ruimte. Begrijpen hoe de beplanting zich ‘gedraagt’ bij groei, bloei en verval, en in relatie tot de omgeving, blijft bij het uitoefenen van de professie veelal onuitgesproken. Het doel is de manier van waarnemen aan te scherpen en verbanden te leggen tussen context en compositie; oog, hoofd en hand; vorm, kleur en ruimte en niet te vergeten: de verandering tijdens de seizoenen.

In deze praktische, 3- daagse cursus worden stap voor stap beplantingscombinaties, beplantingscomposities en de dynamiek in de tijd behandeld, waarbij kennis verwerven (lezingen en rondleidingen) en kennis toepassen (ruimtelijk schetsen, ontwerpexperimenten) elkaar afwisselen. Elke bijeenkomst start met een rondleiding, waarna ruimtelijke schetsen van bestaande beplantingssituaties worden gemaakt, geanalyseerd en verder ontworpen, gelet op combinaties en composities in ruimte en tijd. Door telkens met een andere blik naar voortdurend veranderende beplantingen te kijken, groeit geleidelijk het besef van verbanden in ruimte en tijd.

De cursus wordt gegeven in de Tuinen Mien Ruys, Moerheimstraat 84, Dedemsvaart, op zaterdag 25 april 2015, 4 juli 2015 en 19 september 2015, van 10.00-20.30. De kosten voor deze 3 dagen zijn en € 600,-. NVTL-leden en donateurs van de Tuinen Mien Ruys krijgen € 150,- korting (NVTL studentleden € 200,- korting) op de cursusprijs! Ben je geen lid, maar werkzaam bij een aangesloten bureau dan bedraagt de korting € 75,-. Besluit je om donateur van de Tuinen te worden, dan profiteer je direct mee! Aanmelden als donateur kan via het bestelformulier op deze site of via email: tuinen@mienruys.nl

inschrijven voor deze cursus kan via het inschrijfformulier: 

http://www.nvtl.nl/images/Inschrijfformulier_ontwerpen_met_planten.pdf

Deze kunt u sturen naar: 

Nederlandse Vereniging voor
Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL)
Jollemanhof 14
1019 GW Amsterdam
+31 (0)20.4275590

of emailen naar onderstaand adres:

secretariaat@nvtl.nl

Lunch en diner zijn bij de prijs inbegrepen.