Pagina doorsturen

19 april 2022

Vasteplanteninfodag zondag 24 april 2022

Een dag vol inspirerende groene informatie over vaste planten, zomerbloeiers en de 30 verschillende tuinen.

In het Plantenhof van de Tuinen is een uitgebreid assortiment vaste planten te koop. Tijdens deze infodag zijn er deskundige medewerkers aanwezig voor het geven van informatie over het gebruik van deze planten maar ook over hoe ze gecombineerd kunnen worden. Deze dag is er een compleet pakket voor één vierkante meter border te koop, met planten die niet alleen aantrekkelijk zijn voor u maar ook voor bijen en vlinders. Er is keuze uit verschillende kleurencombinaties, voor zon of halfschaduw en droge en vochthoudende grond.

Speciale gasten
De Bloemoloog, is aanwezig met verkoop van biologische zomerbloeiers zoals, Dahlia’s, Gladiolen, Canna’s en Agapanthus. De Bloemoloog staat voor duurzaam en biologisch. Vanuit Noord-Holland biedt hij op markten en beurzen chemie-vrije bloembollen en knollen aan. De bollen zijn los gepresenteerd zodat ze zelf kunnen worden uitgezocht.
Voor een aantal maanden toont fotograaf/kunstenaar Louisianavan Onna een installatie van haar kunstproject “The Butterfly Defect” in Wiekend.Zij is deze dag aanwezig om te vertellen over dit project van het Gentiaanblauwtje.

Programma
12.00 uur    Tuinen open, startverkoop zomerboeiers van de Bloemoloog, advies en verkoop van vaste planten op het Hofen in Wiekend informatie over het kunstproject “The Butterfly Defect”.

In het Theehuis kunt u genieten van koffie/thee met lekkers, broodjes, huisgemaakte soepen pizza.

Tot ziensop zondag24 april of later in het Tuinen seizoen!