Pagina doorsturen

11 september 2020

Bloembollendag "Natuurlijk duurzaam" zaterdag 26 september

Het is herfst en nu komt de tijd eraan om bloembollen te planten voor een kleurrijke tuin in het voorjaar.

Dit jaar organiseert de Tuinen Mien Ruys een bloembollendag met als thema: “natuurlijk duurzaam”. In de Tuinen wordt duurzaam gewerkt, wat goed is voor mens en milieu, we gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en alleen natuurlijke meststoffen. Duurzaam betekent ook dat we kiezen voor zoveel mogelijk bloembollen die biologische geteeld zijn en die langer dan één seizoen op dezelfde plek kunnen blijven staan en daardoor verwilderen.

We vinden het belangrijk om dit met u te delen en hebben voor deze dag biologische bloembollenkweker John Huiberts uitgenodigd. Een aantal jaren geleden heeft hij de stap gemaakt om volledig over te gaan naar biologische bloembollenteelt. Over zijn bedrijf en zijn assortiment komt hij  graag vertellen.

De biologische bloembollen van Huiberts worden via De Bloemoloog verkocht. Zij zijn aanwezig met een mooi assortiment voorjaarsbollen. De bloembollen worden los gepresenteerd in houten kistjes begeleid met fotomateriaal. De bollen mag u zelf uitzoeken en in papieren zakjes meenemen.

Programma zaterdag 26 september 2020

10. 00 uur        Tuinen Open, Verkoop van bloembollen door De Bloemoloog
11.00 & 13.00  Start rondleidingen door enthousiaste gidsen van de Tuinen
14.00 uur          Lezing John Huiberts over zijn bedrijf en assortiment (beperkt aantal plaatsen beschikbaar ivm 1,5 m. afstand)

Entree van de Tuinen  is € 9,-.  Bij opgave vooraf krijgt u een kopje thee/koffie gratis.
Aanmelden kan via: workshops@tuinenmienruys.nl