Pagina doorsturen

12 juni 2018

Mini Symposium: Wat te doen met ontworpen groen?

Het succesvolle mini-symposium ‘Wat te doen met ontworpen groen?’ in het ABC Architectuurmuseum Haarlem krijgt op vrijdagmiddag 24 augustus een vervolg in Dedemsvaart, georganiseerd door Stichting Tuinen Mien Ruys en de Nederlandse Tuinenstichting.

Wanneer: Vrijdagmiddag 24 augustus

Waar: Tuinen Mien Ruys, Moerheimstraat 84, 7701CG Dedemsvaart

Voor wie: Groenontwerpers, groenbeheerders en andere geïnteresseerde vakgenoten

Het symposium is de afsluiting van de reizende expositie over Mien Ruys, die tot eind augustus in de Tuinen Mien Ruys is te zien.

Het thema is: Hoe ga je om met het ontworpen groen van de twintigste eeuw in openbare en semi-openbare ruimtes? Wanneer is ingrijpen nodig en hoe ver ga je daarin? Houd je vast aan het oorspronkelijke idee of pas je het juist aan naar de eisen en ideeën van deze tijd? In hoeverre spelen kosten hierbij een rol en wat betekent dat voor het ontwerp? En hoe ga je om met het toekomstig  beheer van de groenontwerpen van nu?

Verschillende sprekers nemen u mee in de tijd, vanaf de periode van de Wederopbouw tot vandaag de dag. Alle groenontwerpers, groenbeheerders en andere geïnteresseerde vakgenoten nodigen wij uit zich aan te melden via mail tuinen@mienruys.nl

Programma

Dagvoorzitter: Carien van Boxtel van Carien van Boxtel tuin- en landschapsontwerp te Zaltbommel, vice-voorzitter Nederlandse Tuinenstichting

12.30-13.00 uur: ontvangst en mogelijkheid tot lunch en/of bezichtigen expositie

13.00-13.30 uur: 1e lezing door Anet Scholma, directeur Buro Mien Ruys te Amsterdam. Over een ontwerp van Mien Ruys in de (semi) openbare ruimte uit de Wederopbouwperiode; wat hou je vast en wat pas je aan?

13.30-14.00 uur: 2e lezing door Peter van Saane, landschapsarchitect bij de Gemeente Zwolle. Wat te doen met openbaar groen uit de jaren 70-80; wat is kenmerkend en hoe ga je daar in deze tijd mee om? 

14.00-14.45 uur: rondleiding door Conny den Hollander, beheerder en Monique Bruins Slot, coördinator Tuinen Mien Ruys. Welke dilemma's spelen er bij het in stand houden van de Tuinen Mien Ruys als groen monument?

14.45-15.00 uur: pauze met koffie en thee

15.00-15.30 uur: 3e lezing door Wolbert van Dijk, Urban and Landscape design te Rotterdam. Over hedendaagse beplantingsontwerpen in de (semi) openbare ruimte

15.30-16.30 uur: 4e lezing door Ivo Stevens, directeur/projectleider SmitsRinsma Adviseurs groenvoorziening en terreininrichting te Zutphen. Wat kost het huidige groenonderhoud in de openbare ruimte?

Aansluitend discussie met sprekers en deelnemers

16.30-17.00 uur: afsluiting met borrel en mogelijkheid bezichtigen expositie

Kosten en aanmelding

De kosten voor deze dag bedragen € 15,00, inclusief entree tuinen en expositie. Studenten, op vertoon van een studentenpas, betalen € 7,50. Aanmelden kan via mail tuinen@mienruys.nl

Kosten voor de lunch bedragen € 7,50. Graag vermelden bij aanmelding als u hiervan gebruik wilt maken.