Pagina doorsturen

06 april 2018

Nieuwe beelden kunstenaar Han Lammers geplaatst

Op donderdag 5 april heeft kunstenaar Han Lammers twee nieuwe kunstwerken geplaatst in de Tuinen Mien Ruys.

Met zijn rationele ontwerpen maakt beeldend kunstenaar Han Lammers een vertaalslag van wiskundige vergelijkingen naar tastbare driedimensionale beelden, veelal uitgevoerd in zink.

Dit levert geometrisch, abstract werk op dat gekenmerkt wordt door concrete en zuivere vormen. In die zin voelt Lammers zich verwant aan het minimalisme en constructivisme. Omdat geometrische vormen de basis vormen van zijn werk, ontstaan er sculpturen waarbij iedere vorm van toeval en dus verrassing op voorhand uitgesloten is. Het werk van Lammers valt uiteen in massieve, gesloten vormen met een statisch karakter en meer open en vloeiende vormen met een dynamisch (en soms lyrisch) karakter.

De volgende werken zijn nu te bezichtingen in de Tuinen Mien Ruys:

Seperate Cube - Nieuwe proeftuin
De “Separate Cube” is een ontwerp geïnspireerd op de kubus. Het is gemaakt van zinken koker profiel van 5 x 5 cm en de totale afmetingen zijn ca. 100 x 120 x 320 cm, op een bankirai sokkel. Ook bij dit ontwerp zie je vanuit welke hoek je het ook bekijkt steeds weer een compleet ander beeld.

Polygoon II - Aanwinstentuin
Dit beeld is geïnspireerd op het leven van Vincent van Gogh. Het beeld is gemaakt van zinken koker 5 x 5 cm en wordt gepresenteerd op een bankirai sokkel. De totale afmetingen zijn ca. 26 x 14 x 130 cm. 

Voor meer informatie: http://www.hanlammers.nl/