6 mei: Botanisch Tekenen door Monique Lefferts

Workshop botanisch tekenen, zaterdag 6 mei

De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur

Tijdens deze workshop maakt u kennis met het botanisch tekenen. We tekenen de bloem of het blad op ware grootte en letten daarbij op botanische kenmerken, op vorm, licht en schaduw, compositie en kleur. U krijgt informatie over te gebruiken materialen zoals papiersoorten en goede kleurpotloden.

De workshop wordt gegeven door Monique Lefferts, werkend lid en docent van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Meer informatie over de VBKN en Monique Lefferts is te vinden op: www.botanischkunstenaarsnederland.nl

Aantal deelnemers
Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

Cursusgeld
Het cursusgeld bedraagt € 90,-per dag, inclusief entree, koffie/thee/lekkers en een lunch, inclusie tekenpapier. Voor Vrienden van de Tuinen: € 81,-
We tekenen in het “Kenniscentrum”, een ruimte met fijn licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst
U kunt eigen materiaal meenemen:

  • potloden: H, HB, 2B en 2H
  • puntenslijper
  • kneedgum of een goede plastic gum
  • kleurpotloden, 
  • Eventueel: vergrootglas, liniaaltje, passer

Bij aanvang ontvangt u een mapje met schetspapier, transparantpapier en geschikt tekenpapier.

Aanmelding
Deelnemers aan de workshop kunnen zich opgeven via workshops@tuinenmienruys.nl of telefonisch via (0523) 61 47 74. Graag vermelden of u Vriend van de Tuinen bent. Na bevestiging en betaling (uiterlijk 2 weken voor aanvang van de workshop) staat u definitief ingeschreven.
Betaling door overmaking van het cursusgeld aan Tuinen Mien Ruys:
IBAN: NL 50 RABO 0312 9215 43 
O.v.v. Workshop Botanisch tekenen, naam en datum