Her Comis

Her Comis, 1949 Amsterdam, woont en werkt sinds eind 1981 in het noorden van Friesland. Richt in 1982 samen met Paulien Ploeger in St-Jacobparochie Slingerhaan Ateliers op.

Vanaf 1975-1981 had hij Atelier De Moerbei met Ina Bakker in Boerakker en later in Holysloot. Zijn werk bevindt zich in diverse collecties in binnen- en buitenland. Vanaf 2000 verlegt hij zijn aandacht, na een verblijf in Engeland, Korea en Taiwan, naar houtgestookte keramische sculpturen.

Werk in collecties:

Gemeente Amsterdam, Nederlandse Kunststichting, Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Het Princessehof Leeuwarden, Museum Boymans van Beuningen Rotterdam, Provincie Friesland,  Nottingham Castle Museum Nottingham UK, Museum Kellinghusen Schleswig Holstein BRD,  Achmea Kunstcollectie Nederland en diverse particuliere verzamelingen.

Overal in Europa komen stenen monumenten voor uit de steen- en bronstijd. Ze vormen een tastbaar bewijs van hoe onze voorouders vorm gaven aan de complexe werkelijkheid van het leven. Niet alleen in Europa, maar ook in andere verre delen van de wereld spelen stenen, ook nu nog, een belangrijke rol.

Staande stenen raken mij al sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw toen ik voor het eerst een bezoek bracht aan Orkney en Shetland. Tijdens latere werkperiodes en reizen in deze eeuw zag ik in Taiwan en Zuid Korea vele stenen in tuinen en ook stenen van kleiner formaat in huizen. Door het plaatsen van stenen in tuinen en op speciaal voor deze stenen gesneden houten dragers of sokkels in huizen wordt de steen een object voor beschouwing, meditatie of mijmering.