Cyanotype workshops: Blauwdruk (april, mei, juni)

Op een aantal zaterdagen in het voorjaar organiseert Louisiana Cyanotype-workshops. Met behulp van dit fotografische belichtingsproces worden ter plekke prachtige cyaanblauwe afdrukken gemaakt van Flora en objecten.

In deze workshop maak je gewoon aquarelpapier gevoelig voor UV-licht; waar de zon het papier beschijnt ontstaat een donkerblauwe kleur, een object op je vel kan zo een prachtig silhouette achterlaten. De deelnemers mogen (als dit mag van Tuinen Mien Ruys) bepaalde planten uit de tuin gebruiken en eventueel eigen gedroogde waren en knipsels meenemen om te gebruiken. Ze krijgen de mogelijkheid om 2 A4 prints en 2 A5 prints te maken. De resultaten mogen de deelnemers na afloop meenemen naar huis. Voor de workshop is zon cruciaal om een afdruk te maken, met slecht weer wordt de workshop dus afgelast.

Programma:
10.00 uur - 10.20 uur ontvangst in Theehuis met koffie/thee en lekkers
10.30 uur - 12.30 uur workshop in Wiekend
12.30 uur - 13.15 uur lunch 13.15 uur
14.30 uur Rondleiding door een gids, ter afsluiting nog wat te drinken
Einde, meenemen van zelfgemaakt werk.

Data
Zaterdag 23 april
Zaterdag 21 mei
Zaterdag 4 en 11 juni

Aantal deelnemers
5 personen per workshop.

Cursusgeld
Het cursusgeld bedraagt € 75,-per dag, inclusief entree, koffie/thee/lekkers, materiaal voor workshop, lunch en rondleiding. Voor Vrienden van de Tuinen € 66,-.

Aanmelding
Deelnemers aan de workshop kunnen zich opgeven via workshops@tuinenmienruys.nl of telefonisch via (0523) 61 47 74. Graag vermelden of u Vriend van de Tuinen bent. Na bevestiging en betaling (uiterlijk 2 weken voor aanvang van de workshop) staat u definitief ingeschreven.
Betaling door overmaking van het cursusgeld aan Tuinen Mien Ruys: IBAN: NL 50 RABO 0312 9215 43
O.v.v. Workshop Blauwdruk, datum en uw naam.