9 juni: Workshop Schilderen door Jeanette Jipping

In de Tuinen Mien Ruys wordt een workshop schilderen met acrylverf gegeven. De workshop is voor (absolute) beginners, maar ook gevorderden zijn van harte welkom. De workshop duurt van 10.00 - 15.30 uur.

Het onderwerp van deze dag is compositie en kleur. Jeanette zal iets vertellen over hoe je een compositie kiest, hoe je de verf op je palet organiseert en een schilderij opzet. Bij het kiezen van de compositie kun je vanuit een landschappelijk idee werken of juist kiezen voor een detail. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige borders met hun vlammende of juist zachte kleuren. Een stukje architectuur meenemen van een van de gebouwen of een strakke haag kan ook mooi zijn. Dit kan voor spanning, of juist rust, in je schilderij zorgen. Een bloem of enkele bloemen schilderen kan natuurlijk ook. Bij slecht weer kunnen we naar de Boerenschuur (of Kenniscentrum?) uitwijken. Er is voldoende materiaal aanwezig om bijvoorbeeld stillevens te maken en deze te schilderen. 

Aan het eind van de middag heeft u een eigengemaakt schilderij om mee naar huis te nemen.

Aantal deelnemers:
Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers
Voor meer informatie: www.jeanettejipping.nl

Cursusgeld:
De kosten voor deze dag bedragen €55,-. Dit is inclusief entree, ontvangst met koffie/thee en iets lekkers en lunch, exclusief schilderpakket. Donateurs van de Tuinen betalen €50,-

We schilderen óf buiten, óf in het “Kenniscentrum”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:
Doek of paneel
U kunt eigen materiaal meenemen:
Acrylverf, azogeel citroen, alizarin crimson, ultramarijn, titanium wit, eventueel uitgebreid met azogeel middel, azorood middel, cereleumblauw, gele oker, gebrande sienna en/of omber. Bv. Amsterdam is prima studieverf.
Penselen (plat acryl of varkenshaar)in verschillende maten (minimaal 4: bv 2,8,12 en 16)
Evt brede spaltel voor ondergrond
Palet (bv papieren afscheurpalet), kan ook een simpel rechthoekig glad plankje zijn.
Paletmes om te mengen en/of verf op te brengen.
Schetspapier, potlood of houtskool, kneedgum
U kunt bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld pakket aanschaffen voor € 40,-. Het pakket bestaat uit: opgespannen doek 30/40, set penselen, palet, paletmes, basis-set acrylverf. Wilt u bij aanmelding aangeven of u een materiaalpakket wilt aanschaffen?

Inschrijven en informatie:
U kunt zich voor de workshop opgeven bij de Tuinen Mien Ruys via email: tuinen@mienruys.nl of telefonisch via (0523) 61 47 74.
Betaling door overmaking van het cursusgeld uiterlijk twee weken voor aanvang van de workshop naar Tuinen Mien Ruys:

Naam: Stichting Tuinen Mien Ruys
Rabobank: IBAN NL 50 RABO 0312 9215 43
o.v.v. uw naam