Oktober

Oktober KUNSTMAAND
Vanaf zaterdag 1 oktober tot en met zondag 30 oktober is er kunst in de Tuinen te zien. De kunst is van Visualsbynature, bestaande uit kunstenaars Roelie Zanting en Erwin Zijlstra. Zij werken graag met natuurlijke materialen in alle eenvoud. Met hun werk geven zij uiting aan waardering voor de natuur. Zij exposeren zowel buiten als binnen.
Video- en fotokunstenaar  Emily-Lara Kabos presenteert werk in de vorm van een video. Met haar werk wil zij meer verwondering oproepen over de schoonheid om ons heen en de kijkers meer verbinding met de natuur geven.

De kunstmaand wordt officieel geopend op zaterdag 1 oktober, om 15.30 uur in de Boerenschuur.
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en het prachtige werk van Visualsbynature en Emily-Lara Kabos te bewonderen. Vanaf 15.00 uur zijn de Tuinen vrij toegankelijk.
Zondag 16 oktober zijn vanaf 12.00 uur de kunstenaars aanwezig voor een meet & greet.

15 oktober Voorjaars bloembollendag
Het is weer tijd om voorjaarsbollen te planten. Voor een mooi assortiment is deze dag is De Bloemoloog (Lieuwe Stins) aanwezig met biologische voorjaarbollen. Verder zijn er deze dag gratis rondleidingen en verkopen we vasteplanten met 25% korting.
Vanaf 10.00 uur bent u welkom.
De rondleidingen zijn deze dag om 11.00 | 13.00 | 14.30 uur. Zie ook Bloembollendag.

15 oktober workshop Botanisch Tekenen
Tijdens deze workshop maakt u kennis met het botanisch tekenen. We tekenen de bloem of het blad op ware grootte en letten daarbij op botanische kenmerken, op vorm, licht en schaduw, compositie en kleur. U krijgt informatie over te gebruiken materialen zoals papiersoorten en goede kleurpotloden. De workshop wordt gegeven door Monique Lefferts.
Voor meer informatie en aanmelding zie hier: Workshop botanisch tekenen

16 oktober Meet & Greet
Op zondag 16 oktober zijn vanaf 12:00 uur de kunstenaars van Oktober Kunstmaand aanwezig voor een meet & greet.

en verder het hele seizoen...

Expositie
In Ruysend Riet is een expositie ingericht over kleur in de tuin.