Oktober

Oktober KUNSTMAAND
Vanaf zaterdag 1 oktober tot en met zondag 30 oktober is er kunst in de Tuinen te zien. In samenwerking met 'DNA Kunstexepeditie om Dedemsvaart' exposeren een aantal kunstenaars in Tuinen Mien Ruys.  Professionele kunstenaars gaan een relatie aan met DNA van Dedemsvaart waarbij in Tuinen Mien Ruys het gedachtegoed van Mien Ruys centraal staat. Meer info op https://kunstexpeditie-dedemsvaart.nl/ .

Zondag 8 oktober verkoop bloembollen
De Bloemoloog is aanwezig met verkoop van een groot assortiment biologische voorjaarsbollen. De Bloemoloog staat voor duurzaam en biologisch. Vanuit Noord-Holland biedt hij op markten en beurzen chemie-vrije bloembollen en knollen aan. De bloembollen zijn los te verkrijgen, geen voorverpakte zakjes! Dit houdt in dat er zelf, naar eigen smaak, gecombineerd kan worden en dat de beste kwaliteit uit de kist kan worden uitgezocht. (Vanzelfsprekend kunnen de bloembollen in papieren zakjes uitgezocht worden.)

en verder het hele seizoen...

Exposities

Gea Slotman exposeert haar schilderijen in de Boerenschuur
Verstilde, soms half abstracte, maar herkenbare schilderijen van landschappen bloemen, dieren. Geraakt door de natuur worden beelden vertaald naar ijle en lichte composities.

Paullien Varkensvisser: fotoexpositie ‘Moments in nature’ in Wiekend
‘Moments in nature’ toont beelden gemaakt tijdens wandelingen en dwalingen door de natuur. Het fascineert en inspireert: de natuur in al haar schoonheid. Soms in alle eenvoud. Imperfect of niet. Ruw of zacht. Een landschap of juist een detail. De natuur is constant in beweging; door de verschillende seizoenen, het weer, het licht en zelfs het moment van de dag ... Steeds weer verrassend.

De renovatie van de Mien Ruys-tuin in Ommen in expositieruimte Ruysend Riet
Toen de nieuwe bewoner van het huis in Ommen ontdekte dat de tuin ooit ontworpen was door Mien Ruys, wilde hij de tuin in haar oorspronkelijke staat terugbrengen. Een zoektocht begon naar het getekende ontwerp en de orginele beplanting. Het hele proces is vastgelegd vanaf het begin, en wordt op een beeldende manier ten toon gesteld in de expositie.