September

Zondag 6 september vanaf 13.00 – 17.00 uur.
Presentatie van de scheurkalender ‘Natuurlijk Geïnspireerd’ 2021

In de Tuinen Mien Ruys te Dedemsvaart is zondagmiddag 6 september de presentatie van de scheurkalender ‘Natuurlijk Geïnspireerd’ 2021.
De kalender is een dagelijkse bron van verwondering, voeding en inspiratie van wat de natuur ons door het jaar heen te bieden heeft, auteur is Ity Busstra, tuinvrouw en natuurschrijfster.

Vanaf 13.00 uur kan er de hele middag op verschillende plaatsen in de Tuinen meegedaan worden met inspirerende activiteiten die rechtstreeks uit de kalender afkomstig zijn, zoals een schrijfoefening, een zintuiglijke beleving, creatieve activiteiten en een meditatie. Uiteraard wordt rekening gehouden met voldoende ruimte voor iedereen.

Om 14.30 uur is er een rondleiding door de Tuinen Mien Ruys, aansluitend om 15.30 uur de presentatie van de scheurkalender en is deze ook daar te koop.

Natuurlijk is het theehuis ook geopend en bij aanmelding van tevoren via de Tuinen Mien Ruys workshops@tuinenmienruys.nl is bij deze middag een kop koffie of thee bij de entree inbegrepen. Laat weten of je komt, we zien er naar uit je toe ontmoeten deze middag!

Open Monumentendag
Gaat niet door dit jaar

zaterdag 26 september
Bloembollendag "Natuurlijk duurzaam"
De periode van bloembollen planten in uw eigen tuin komt er weer aan. In de Tuinen Mien Ruys is er een speciale bloembollendag waar u biologische bloembollen kunt kopen maar ook het verhaal achter de bol kunt horen.

Programma Bloembollendag:

Vanaf 10.00 uur is BLOEMOLOOG aanwezig met een ruim assortiment biologische bloembollen Dit bestaat onder andere uit: narcissen, tulpen, krokussen, alliums, hyacinten, boshyacinten, blauwe- en witte druifjes, leucojum, keizerskroon

11.00 uur - rondleiding door de Tuinen door een van de gidsen

14.00 uur - biologische bloembollenkweker John Huiberts uit Sint Maartensvlotbrug vertelt over zijn bedrijf en het kweken van biologische bloembollen (voor deze lezing is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar ivm 1,5 m. afstand)

De entree is  9,- inclusief een kopje koffie/thee bij opgave vooraf via workshops@tuinenmienruys.nl