Juni

Zaterdag, 24 juni workshop Botanisch Tekenen 
Tijdens deze workshop maakt u kennis met het botanisch tekenen. We tekenen de bloem of het blad op ware grootte en letten daarbij op botanische kenmerken, op vorm, licht en schaduw, compositie en kleur. U krijgt informatie over te gebruiken materialen zoals papiersoorten en goede kleurpotloden. De workshop wordt gegeven door Monique Lefferts.

Zie voor meer informatie Workshop Botanisch Tekenen

Zaterdag 24 en zondag 25 juni - Appeltern Plantenfestijn

De planten van Appeltern en de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers staan twee dagen lang extra in de schijnwerpers! Nog nooit waren er in Appeltern zoveel planten te zien en te koop!
Voor meer informatie zie: https://appeltern.nl/nl/kalender/appeltern_plantenfestijn

 

 En verder gedurende het hele seizoen...

Exposities

Gea Slotman exposeert haar schilderijen in de Boerenschuur
Verstilde, soms half abstracte, maar herkenbare schilderijen van landschappen bloemen, dieren. Geraakt door de natuur worden beelden vertaald naar ijle en lichte composities.

Paullien Varkensvisser: fotoexpositie e‘Moments in nature’ in Wiekend
‘Moments in nature’ toont beelden gemaakt tijdens wandelingen en dwalingen door de natuur. Het fascineert en inspireert: de natuur in al haar schoonheid. Soms in alle eenvoud. Imperfect of niet. Ruw of zacht. Een landschap of juist een detail. De natuur is constant in beweging; door de verschillende seizoenen, het weer, het licht en zelfs het moment van de dag ... Steeds weer verrassend.

De renovatie van de Mien Ruys-tuin in Ommen in expositieruimte Ruysend Riet
Toen de nieuwe bewoner van het huis in Ommen ontdekte dat de tuin ooit ontworpen was door Mien Ruys, wilde hij de tuin in haar oorspronkelijke staat terugbrengen. Een zoektocht begon naar het getekende ontwerp en de orginele beplanting. Het hele proces is vastgelegd vanaf het begin, en wordt op een beeldende manier ten toon gesteld in de expositie.