April

Vrijdag 1 april
De Tuinen Mien Ruys gaan weer open.

Zondag 23 april, Vrienden dag
Alle donateurs - Vrienden van Tuinen Mien Ruys, heten we weer van harte welkom op de jaarlijkse Vriendendag. Per post en per nieuwsbrief ontvant u hiervoor een uitnodiging.
Speciale rondleidingen voor Vrienden van de Tuinen

Zondag 23 april, vanaf 12.00 uur Vasteplanten infodag
- vasteplantendag met eerste keus uit de vaste planten te koop in het Plantenhof, en natuurlijk informatie en advies over vaste planten 
- de Bloemoloog is aanwezig met hun biologische zomerbollen
- verkoop van blije bijen-en vlinderboxen

Zondag 23 april, Opening expositie in Ruysend Riet
In Ruysend Riet is een expositie ingericht over de renovatie van een Mien Ruys Tuin bij een particulier in Ommen.

 

En verder gedurende het hele seizoen...

Exposities

Gea Slotman exposeert haar schilderijen in de Boerenschuur
Verstilde, soms half abstracte, maar herkenbare schilderijen van landschappen bloemen, dieren. Geraakt door de natuur worden beelden vertaald naar ijle en lichte composities.

Paulien Varkevisser: fotoexpositie ‘Moments in nature’ in Wiekend
‘Moments in nature’ toont beelden gemaakt tijdens wandelingen en dwalingen door de natuur. Het fascineert en inspireert: de natuur in al haar schoonheid. Soms in alle eenvoud. Imperfect of niet. Ruw of zacht. Een landschap of juist een detail. De natuur is constant in beweging; door de verschillende seizoenen, het weer, het licht en zelfs het moment van de dag ... Steeds weer verrassend.

De renovatie van de Mien Ruys-tuin in Ommen in expositieruimte Ruysend Riet
Toen de nieuwe bewoner van het huis in Ommen ontdekte dat de tuin ooit ontworpen was door Mien Ruys, wilde hij de tuin in haar oorspronkelijke staat terugbrengen. Een zoektocht begon naar het getekende ontwerp en de orginele beplanting. Het hele proces is vastgelegd vanaf het begin, en wordt op een beeldende manier ten toon gesteld in de expositie.