Publicaties

Onze Eigen Tuin
In 1954 richtte Mien Ruys samen met haar man, uitgever Theo Moussault, het kwartaalblad ‘Onze Eigen Tuin' op. Het had destijds als doel om tuinbezitters te voorzien van praktische informatie over het onderhoud van hun tuin.

In 2014 bestond het blad 60 jaar met een grote schare trouwe lezers. Nog altijd is het streven om voor weinig geld goede informatie te verschaffen aan particuliere tuinbezitters. Vanuit Tuinen Mien Ruys wordt ieder kwartaal in Onze Eigen Tuin gepubliceerd over ontwikkelingen binnen de tuinen.

Klik hier voor meer informatie over een abonnement op Onze Eigen Tuin. 

 

Beplantingsplannen Tuinen Mien Ruys
De beplanting van alle dertig tuinen is beschreven in het boekje Beplantingsplannen Tuinen Mien Ruys. Hierin staan de wetenschappelijke namen vermeld van de planten, heesters en bomen. 

U kunt het kopen aan de kassa. Mocht u het Beplantingsplan per post willen ontvangen, dan kunt u deze per e-mail bestellen.


Proeven in de Tuinen Mien Ruys
Gebonden boek over ontwikkeling, architectuur en beplanting van de Tuinen Mien Ruys.
Geschreven door Anet Scholma, directeur Buro Mien Ruys en Conny den Hollander, hoofdtuinvrouw Tuinen Mien Ruys. 

Gepubliceerd in 2015.
Nederlands, Duits en Engelse tekst.

Het boek kost € 23,50 en is te koop in ons Theehuis of te bestellen via e-mail.

Documentaire 
Er is een documentaire op DVD gemaakt over Mien Ruys. Hierin komen biografische elementen, haar ontwerpprincipes, haar samenwerking met architecten en haar inspiratiebronnen aan de orde. Naast prachtige beelden van de Tuinen wordt een vijftal mensen geïnterviewd. De rode draad is haar credo: Ik ben nog lang niet klaar.

De DVD kost € 7,50 en is te koop in ons Theehuis of te bestellen via e-mail.