Stichting Tuinen Mien Ruys

De Tuinen Mien Ruys worden sinds 1976 beheerd door Stichting Tuinen Mien Ruys. De Stichting wil de Tuinen Mien Ruys voor een breed publiek behouden en toegankelijk maken. In lijn met het gedachtegoed van Mien Ruys wordt geƫxperimenteerd met beplantingen en tuinmaterialen en de hieruit opgedane kennis wordt overdragen aan tuinliefhebbers en vakgenoten. Op deze wijze wordt een bijdrage geleverd aan het vergroten van de interesse in en kennis over tuinarchitectuur, beplanting en tuinonderhoud.

Stichting Tuinen Mien Ruys beoogt de tuinen dusdanig te ontwikkelen en te profileren dat Tuinen Mien Ruys wordt gezien als een van de belangrijkste te bezichtigen tuinen in Nederland op het gebied van tuinarchitectuur, beplanting en tuinonderhoud. Dit vanuit het oogpunt van zowel actieve geïnteresseerden als van branchegenoten en opleidingsinstituten.

Voor inwoners en toeristen in de regio wil Tuinen Mien Ruys een aantrekkelijke bezienswaardigheid zijn die de moeite van het bezoeken waard is. Door een bezoek krijgt de tuinliefhebber een helder beeld van de ontwikkeling van de tuinarchitectuur in de afgelopen eeuw en van de liefde van Mien Ruys voor tuinarchitectuur en haar bijzondere visie hierop.

Bovendien krijgt de bezoeker het gevoel te verblijven in een groene oase met een prachtig lijnenspel, bijzondere beplanting en rust. In een mix van vernieuwing en traditie, van verandering en behoud, die de Tuinen Mien Ruys zo boeiend maken.