Juni

In dagprogramma's is over het algemeen geen lunch opgenomen. In het Theehuis is het echter mogelijk een smakelijke lunch tegen een schappelijke prijs te gebruiken. De tijdstippen van cursussen, themadagen en seminars zijn de exacte begintijdstippen. Deze bijeenkomsten worden in de Boerenschuur gehouden. Houd er rekening mee dat het circa vijftien minuten kost om entree te betalen en van de kassa naar de Boerenschuur te komen.

Hele maand juni:
Ontdekkingstocht voor kinderen.
Elke donderdag zijn onze bakkers aanwezig in de Boerenschuur en bakken zij vers brood en andere lekkernijen. 

Beelden
Zie ook onder informatie exposities

Exposities

Het hele tuinseizoen in het Theehuis unieke composities van meesterbloembinders

Zondag 4 juni en maandag 5 juni: Pinksterweekend
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur, maandag van 12.00 tot 17.00 uur

Ook met Pinksteren zijn de Tuinen geopend. Op Tweede Pinksterdag vindt de officiële opening plaats van de expositie "Botanisch Tekenen" in de Boerenschuur. 
Met verkoop van o.a. planten, tuinboeken, vogeldrinkschalen en een bijzondere verkoop uit de Kast van de Goede Zaak. Tevens demonstratie en verkoop producten takkenbosoven.

Zaterdag 10 juni: Workshop Textiel bedrukken met patronen uit de Tuinen door Lenneke Saraber

10.00 - 16.00 uur

Laat je inspireren door de planten in de tuinen van Mien Ruys.

Onder begeleiding van kunstenares Lenneke Saraber leert u hoe u een eenvoudig patroon ontwerpt op basis van plantenvormen. Tijdens een korte rondleiding krijgt u schetsmateriaal mee en leert u eenvoudige tekeningen maken die later de basis gaan worden voor een ontwerp van een motief. De praktische uitwerking hiervan naar een gedrukt patroon is een leuke en leerzame uitdaging. Na enige oefening in het drukken met de hand, gaan we het resultaat op een mooi keukenschort van textiel drukken. Het is een leuke en intensieve workshop die op eigen niveau gevolgd kan worden. Gegarandeerd een succes!

Programma

  • 10.00 uur: Ontvangst in Theehuis met koffie/thee en iets lekkers
  • 10.30 uur: Korte rondleiding door de Tuinen
  • 11.15 uur: Zelf aan de slag
  • 12.30 uur: Lunch in het Theehuis
  • 13.15 uur: Vervolg workshop
  • 14.30 uur: Theepauze met iets lekkers
  • 15.00 uur: Laatste deel van de workshop

De kosten voor deze workshop bedragen €65,-. Dit is inclusief entree, koffie/thee met iets lekkers, lunch, korte rondleiding en materialen. Donateurs van de Tuinen betalen €57,50. Minimaal 6 deelnemers.

Opgeven voor deze workshop kan door een email te sturen naar tuinen@mienruys.nl met daarin uw naam, adresgegevens en het aantal personen. Graag ook vermelden of u donateur van de Tuinen bent. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via (0523) 61 47 74.

Zaterdag 24 juni: Midzomernacht

Programma volgt.