6 mei: Botanisch Tekenen door Eline de Jong

In de inspirerende Tuinen van Mien Ruys wordt op zaterdag 6 mei een workshop botanisch tekenen met kleurpotlood gegeven. De workshop is vooral bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring zijn welkom.

van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Het onderwerp van deze dag is tulpen(bollen). In de Tuinen staat een prachtige collectie tulpen. We gaan tulpen en/of bollen tekenen en letten daarbij vooral op licht en donker.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.

De workshops worden gegeven door Eline de Jong, werkend lid van de VBKN en docent tekenen in het voortgezet onderwijs. Meer informatie over de VBKN en Eline de Jong is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl en www.elinedejong.nl.

Cursusgeld:
Het cursusgeld bedraagt € 65,- per dag, inclusief entree, koffie/thee/lekkers en een lunch, exclusief materiaal.
We tekenen óf buiten, óf in het “Kennishuis”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:
U kunt eigen materiaal meenemen:

  • potloden: H, HB, 2B en/of 4B
  • puntenslijper
  • gum: kneedgum of een goede plastic gum
  • schetspapier: kopieerpapier of bijvoorbeeld Canson 90 gms croquis. Ieder ander schetspapier dat u al heeft, voldoet.
  • tekenpapier: Fabriano Classico 5, Schoellershammer, of vergelijkbaar glad papier
  • transparant papier
  • kleurpotloden, die u al heeft of Faber-Castell green chrome oxide (278), earth green (168), juniper green (165), dark indigo (157), deep scarlet red (219), dark chrome yellow (109), pink carmine (127)
  • Eventueel: vergrootglas, liniaaltje, passer

U kunt bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld kleurpakket aanschaffen voor € 15,-. Het pakket bestaat uit 6 kleurpotloden van het merk Faber-Castell, een vel Fabriano Classico en een vel Schoellershammer, beide A4. Wilt u bij aanmelding aangeven of u een materiaalpakket wilt aanschaffen?
U kunt eventueel beperkt gebruik maken van de kleurpotloden en het overig materiaal van de docent.

Inschrijven en informatie:
U kunt zich voor de workshop opgeven bij Eline, elinedejong2010@gmail.com, tel. 06-12948195. 
Deelnemers aan de workshop kunnen betalen door overmaking van het cursusgeld aan Tuinen Mien Ruys, Rabobank IBAN NL 50 RABO 0312 9215 43 o.v.v. Workshop Botanisch tekenen.