14 oktober: Cursus Schilderen door Jeanette Jipping

In de inspirerende Tuinen Mien Ruys wordt op zaterdag 14 oktober een workshop schilderen met acrylverf gegeven. “Alla prima” wil zeggen dat je in 1 sessie je schilderij voltooid. De workshop is vooral bedoeld voor beginners, maar ook degenen met schilderervaring zijn welkom.

Het onderwerp van deze dag is compositie en kleur. Jeanette zal iets vertellen over hoe je een compositie kiest, hoe je de verf op je palet organiseert en een schilderij opzet. Bij het kiezen van de compositie kun je vanuit een landschappelijk idee werken of juist kiezen voor een detail. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige borders met hun vlammende of juist zachte kleuren. Een stukje architectuur meenemen van een van de gebouwen of een strakke haag kan ook mooi zijn. Dit kan voor spanning, of juist rust, in je schilderij zorgen. Een bloem of enkele bloemen schilderen kan natuurlijk ook. Als we bij slecht weer naar binnen moeten uitwijken, kunnen we stillevens maken van het aanwezige materiaal. 

Aan het eind van de middag heeft u een eigengemaakt schilderij om mee naar huis te nemen.

Aantal deelnemers:
Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers

De workshops worden gegeven door Jeanette Jipping. Jeanette heeft de Klassiek Academie in Groningen gevolgd en is afgestudeerd in 2013. Sindsdien is ze professioneel kunstschilder. Voor meer informatie: www.jeanettejipping.nl

Cursusgeld:
De kosten voor deze dag bedragen €50,-. Dit is inclusief entree, ontvangst met koffie/thee en iets lekkers en lunch, exclusief schilderpakket.

We schilderen óf buiten, óf in het “Kenniscentrum”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:
Doek of paneel

U kunt eigen materiaal meenemen:

 • Acrylverf, azogeel citroen, alizarin crimson, ultramarijn, titanium wit, eventueel uitgebreid met azogeel middel, azorood middel, cereleumblauw, gele oker, gebrande sienna en/of omber. Bv. Amsterdam is prima studieverf.
 • Penselen (plat acryl of varkenshaar)in verschillende maten (minimaal 4: bv 2,8,12 en 16)
 • Evt brede spaltel voor ondergrond
 • Palet (bv papieren afscheurpalet), kan ook een simpel rechthoekig glad plankje zijn.
 • Paletmes om te mengen en/of verf op te brengen.
 • Schetspapier, potlood of houtskool, kneedgum

U kunt bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld pakket aanschaffen voor € 40,-. Het pakket bestaat uit: opgespannen doek 30/40, set penselen, palet, paletmes, basis-set acrylverf. Wilt u bij aanmelding aangeven of u een materiaalpakket wilt aanschaffen?

Programma:

 • 10.00 - 10.30 - Ontvangst met koffie / thee in het Theehuis
 • 10.30 - Introductie in Boerenschuur
 • 11.00 - Start van de workshop
 • 12.30 - Lunch
 • 13.15 - Vervolg van de workshop
 • 15.00 - Pauze met koffie  / thee met aansluitend bekijken en bespreken van gemaakt werk.
 • 15.30 - Afsluiting

Inschrijven en informatie:
U kunt zich voor de workshop opgeven bij Jeanette Jipping via email: jzjipping14@gmail.com of telefonisch via 06-22909209. 

Deelnemers aan de workshop kunnen betalen door overmaking van het cursusgeld aan Stichting Tuinen Mien Ruys via: 

IBAN: NL50 RABO 0312 9215 43 
onder vermelding van: Workshop Schilderen

Locatie
Stichting Tuinen Mien Ruys
Moerheimstraat 84
7701CG Dedemsvaart