21 oktober: Cursus Botanisch Tekenen door Eline de Jong

In de Tuinen Mien Ruys wordt een workshop botanisch tekenen met kleurpotlood gegeven. De workshop is bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring of gevorderden die met de techniek kennis willen maken, zijn welkom.

Zaterdag 21 oktober: Cursus Botanisch Tekenen door Eline de Jong

10.30 - 16.00 uur

Het onderwerp van deze dag is herfstbladeren. Een eikenblad dat half verkleurd is van groen naar goudgeel, een roestbruin kastanjeblad, half opgerold, een kastanje, een kanten esdoornvleugeltje, een diepbruine kastanje of juist een stekelige kastanje: het zijn kleurrijke verrassingen, heerlijk om te tekenen en te kleuren. Aan het eind van de middag heeft u een mooie natuurstudie in kleur.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.

De workshops worden gegeven door Eline de Jong, werkend lid van de VBKN en docent tekenen in het voortgezet onderwijs. Meer informatie over de VBKN en Eline de Jong is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl en www.elinedejong.nl

Cursusgeld:
Het cursusgeld bedraagt €65,- per dag, inclusief entree, koffie/thee/lekkers en een lunch, exclusief materiaal. Voor leden van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland en donateurs van de Stichting Tuinen Mien Ruys €60,-

We tekenen óf buiten, óf in het “Kenniscentrum”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:

U kunt eigen materiaal meenemen of bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld kleurpakket aanschaffen voor € 15,--. Het pakket bestaat uit 6 kleurpotloden van het merk Faber-Castell, een vel Fabriano Classico en een vel Schoellershammer, beide A4.

Wilt u bij aanmelding aangeven of u een materiaalpakket wilt aanschaffen?

Inschrijven en informatie:
U kunt zich voor de workshop opgeven bij Eline, elinedejong2010@gmail.com, tel. 06-12948195

Deelnemers aan de workshop kunnen betalen door overmaking van het cursusgeld aan Stichting Tuinen Mien Ruys, 

Rabobank IBAN NL 50 RABO 0312 9215 43 o.v.v. Workshop Botanisch tekenen.