Oktober Keramiekmaand

Voor het derde jaar op rij vieren we de succesvolle Oktober Keramiekmaand in de Tuinen Mien Ruys. Keramiek@venture bestaat uit Joke Dekker, Anneke Jansen, Leo Broos, Floor de Wit en Lia van Rhijn. Wederom zijn zij er in geslaagd om een groep boeiende keramisten uit te nodigen om samen met hen deze expositie vorm te geven. De werken zijn te zien in de verschillende tuinen en de diverse gebouwen.

Op alle zondagen in deze maand worden er speciale activiteiten georganiseerd met keramiek als thema, zie hiervoor het programma hiernaast. De expositie wordt op zondagmiddag 1 oktober om 14.30u. feestelijk geopend met muziek. Een hapje en drankje zal daarbij niet ontbreken. U wordt daarvoor van harte uitgenodigd. Daarna zal de expositie te bezichtigen zijn tot en met zondag 29 oktober gedurende de openingstijden van de Tuinen Mien Ruys. 

Programma:

Zo 1 okt. - Dag van de opening 
14.30u: Officiële opening met live muziek.

Zo 8 okt. - Dag van het draaien 
14.00 tot 16.00u: Demonstratie van potten draaien door Leo Broos en Floor de Wit. Natuurlijk mag u zelf ook de uitdaging aangaan. Eigen bijdrage €2,50. De resultaten worden op 29 oktober gebakken in diverse ovens.

Zo 15 okt. - Dag van stijlvol boetseren
14.00 – 16.00u: Onder leiding van Leo Broos, Floor de Wit, Lia van Rhijn, Joke Dekker en Anneke Jansen. Eigen bijdrage €2,50. Ook deze resultaten worden gebakken op 29 oktober.

Zo 22 okt. - Dag van zien en horen
Rondleidingen door de Tuinen onder leiding van een keramist en een gids van Tuinen Mien Ruys. 

12.45u: Rondleiding. 
14.30u: Rondleiding.

Zo 29 okt. - Dag van het vuur 
13.00 - 16.00u: Demonstratie stoken van keramiek. Raku, papieroven en zaagseloven. Op deze dag worden de werkstukken gebakken die eerder deze maand zijn gemaakt.

Elke zondag demonstratie takkenbosoven door onze bakker in de Boerenschuur.