22 september: Cursus Botanisch Tekenen door Eline de Jong

In de Tuinen Mien Ruys wordt een workshop botanisch tekenen gegeven. De workshop is vooral bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring zijn welkom. De workshop begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

De workshop is bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring of gevorderden die met de techniek kennis willen maken, zijn welkom.

Het onderwerp van deze dag is herfstbladerenMet behulp van transparant papier en de lichtbak gaat u op zoek naar een goede compositie binnen een cirkel. U maakt kennis met de stippeltechniek. 

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.

De workshops worden gegeven door Eline de Jong, werkend lid van de VBKN en docent tekenen in het voortgezet onderwijs. Meer informatie over de VBKN en Eline de Jong is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl en www.elinedejong.nl.


Cursusgeld:
Het cursusgeld bedraagt € 65,- per dag, inclusief entree, koffie/thee/lekkers en een lunch, exclusief materiaal. Donateurs van de Tuinen betalen €60,-

We tekenen óf buiten, óf in het “Kennishuis”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:
U kunt eigen materiaal meenemen:
• potloden: H, HB of een vulpotlood
• puntenslijper
• gum: kneedgum en een goede plastic gum
• schetspapier: kopieerpapier of bijvoorbeeld Canson 90 gms croquis. Ieder ander schetspapier dat u al heeft, voldoet.
• tekenpapier: Bristol 205gms of vergelijkbaar
• transparant papier
• goede fineliners van verschillende diktes of Rotring / Aristo technische tekenpennen

• Eventueel: vergrootglas, liniaaltje, passer

U kunt bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld pakket aanschaffen voor € 15,--. Het pakket bestaat uit een set van 3 Staedtler fineliners van verschillende diktes, 2 vellen schetspapier, een vel transparant papier, en vel Bristol en een vel Schoellershammer, beide A4. Wilt u bij aanmelding aangeven of u een materiaalpakket wilt aanschaffen?

Inschrijven en informatie:

U kunt zich voor de workshop opgeven bij de Tuinen Mien Ruys via email: tuinen@mienruys.nl of telefonisch via (0523) 61 47 74.
Deelnemers aan de workshop kunnen betalen door overmaking van het cursusgeld aan: 

Stichting Tuinen Mien Ruys
Rabobank: IBAN NL 50 RABO 0312 9215 43 
o.v.v. uw naam