In de Tuinen

In de Tuinen worden beelden van verschillende kunstenaars tentoongesteld. De Tuinen hebben zowel een vaste als een wisselende collectie. Hieronder ziet u welke kunstenaars momenteel hun beelden in de Tuinen exposeren.

Informatie over onze vaste collectie vindt u hier.

Han Lammers

Met zijn rationele ontwerpen maakt beeldend kunstenaar Han Lammers een vertaalslag van wiskundige vergelijkingen naar tastbare driedimensionale beelden, veelal uitgevoerd in zink.

Dit levert geometrisch, abstract werk op dat gekenmerkt wordt door concrete en zuivere vormen. In die zin voelt Lammers zich verwant aan het minimalisme en constructivisme. Omdat geometrische vormen de basis vormen van zijn werk, ontstaan er sculpturen waarbij iedere vorm van toeval en dus verrassing op voorhand uitgesloten is. Het werk van Lammers valt uiteen in massieve, gesloten vormen met een statisch karakter en meer open en vloeiende vormen met een dynamisch (en soms lyrisch) karakter.

Website: http://www.hanlammers.nl

Seperate Cube - Nieuwe proeftuin
De “Separate Cube” is een ontwerp geïnspireerd op de kubus. Het is gemaakt van zinken koker profiel van 5 x 5 cm en de totale afmetingen zijn ca. 100 x 120 x 320 cm, op een bankirai sokkel. Ook bij dit ontwerp zie je vanuit welke hoek je het ook bekijkt steeds weer een compleet ander beeld.

Polygoon II - Aanwinstentuin
Dit beeld is geïnspireerd op het leven van Vincent van Gogh. Het beeld is gemaakt van zinken koker 5 x 5 cm en wordt gepresenteerd op een bankirai sokkel. De totale afmetingen zijn ca. 26 x 14 x 130 cm. 

Kees Bierman

Linschotenstraat 23
2012 VD Haarlem ‎ 
023 524 1250 ‎ 

Cluster - Bos
Materiaal: draadstaal (verzinkt)
Afmetingen: 510x235 cm
Drie identieke objecten, ieder met een verticale dynamiek, vormen door versmelting een nieuwe eenheid. Als ze massief gesloten zouden zijn geweest zou dat vragen over het inwendige van het beeld oproepen. Echter door de transparante constructie wordt een inwendige leegte zichtbaar. Een illusie van massaliteit. Als men op enige afstand om het beeld loopt treedt “optische beweging” op, doordat de waargenomen spijlen aan de zichtzijde zich optisch vermengen met die van de achterzijde.

Transparant volume - Nieuwe proeftuin
Materiaal: verzinkt staal
Afmetingen: 70x70x310 cm
De vorm verwijst naar een hamerkop, een massief volume van staal, een werktuig of een slagwapen. De steel ontbreekt. De transparante structuur waarmee het beeld is opgebouwd doet de zwaarte verdampen en de gebruiksfunctie verdwijnen. Wat rest is een ruimtelijke tekening.