September

In dagprogramma's is over het algemeen geen lunch opgenomen. In het Theehuis is het echter mogelijk een smakelijke lunch tegen een schappelijke prijs te gebruiken. De tijdstippen van cursussen, themadagen en seminars zijn de exacte begintijdstippen. Deze bijeenkomsten worden in de Boerenschuur gehouden. Houd er rekening mee dat het circa vijftien minuten kost om entree te betalen en van de kassa naar de Boerenschuur te komen.

Hele maand september
Ontdekkingstocht voor kinderen.
Elke donderdag zijn onze bakkers aanwezig in de Boerenschuur en bakken zij vers brood en andere lekkernijen. 

Beelden
Zie ook onder informatie exposities

Exposities

Het hele tuinseizoen in het Theehuis unieke composities van meesterbloembinders

Zondag 10 september: Vaste plantendag
12.00 - 17.00
Deze dag staat in het teken van vaste planten. U kunt inspiratie opdoen, nieuwigheden bekijken en informatie verkrijgen.
Vakmensen zullen u van alles laten zien en hebben veel te vertellen!

Dit jaar hebben we twee deskundigen uitgenodigd. Laurens Lageschaar, van Lageschaar Vaste Planten, zal vertellen over prairiebeplanting. Lageschaar Vaste Planten heeft dit jaar de beplanting van de daktuin geleverd.

Joyce Oomen, van Blooming Business, vertelt over eenjarigen in de tuin. Joyce heeft het beplantingsplan van de Eenjarigenborder in de Tuinen gemaakt.

Uiteraard zijn ook onze bakkers aanwezig, zodat u van verse broodjes en lekkernijen kunt genieten.


Zaterdag 23 september: Cursus Botanisch Tekenen door Eline de Jong
10.30 - 16.00 uur

In de inspirerende Tuinen Mien Ruys wordt in september een workshop botanisch tekenen met tekenpen (of goede fineliners) gegeven. De workshop is bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring of gevorderden die met de techniek kennis willen maken, zijn welkom. Het onderwerp van deze dag is herfstbladeren. Met behulp van transparant papier en de lichtbak gaat u op zoek naar een goede compositie binnen een cirkel. U maakt kennis met de stippeltechniek.  Zie ook de agenda van april.

Aantal deelnemers:

Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.

De workshops worden gegeven door Eline de Jong, werkend lid van de VBKN en docent tekenen in het voortgezet onderwijs. Meer informatie over de VBKN en Eline de Jong is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl en www.elinedejong.nl

Cursusgeld:

Het cursusgeld bedraagt € 65,- per dag, inclusief entree, koffie/thee/lekkers en een  lunch, exclusief materiaal. We tekenen óf buiten, óf in het “Kenniscentrum”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:

U kunt eigen materiaal meenemen of u kunt bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld pakket aanschaffen voor € 15,--. Het pakket bestaat uit een set van 6 Staedtler fineliners van verschillende diktes, 2 vellen schetspapier, een vel transparant papier, en vel Bristol en een vel Schoellershammer, beide 24/32. Wilt u bij aanmelding aangeven of u een materiaalpakket wilt aanschaffen?

Locatie/routebeschrijving:

Moerheimstraat 84, 7701 CG Dedemsvaart
(0523) - 614774 | tuinen@mienruys.nl

Inschrijven en informatie:

U kunt zich voor de workshop opgeven bij Eline, elinedejong2010@gmail.com, tel. 06-12948195. Informatie over De Tuinen Mien Ruys kunt u vinden op www.tuinenmienruys.nl

Deelnemers aan de workshop kunnen betalen door overmaking van het cursusgeld aan Tuinen Mien Ruys:
Rabobank IBAN: NL 50 RABO 0312 9215 43
ovv Workshop Botanisch tekenen.

Locatie
Stichting Tuinen Mien Ruys
Moerheimstraat 84
7701CG Dedemsvaart