Juni

In dagprogramma's is over het algemeen geen lunch opgenomen. In het Theehuis is het echter mogelijk een smakelijke lunch tegen een schappelijke prijs te gebruiken. De tijdstippen van cursussen, themadagen en seminars zijn de exacte begintijdstippen. Deze bijeenkomsten worden in de Boerenschuur gehouden. Houd er rekening mee dat het circa vijftien minuten kost om entree te betalen en van de kassa naar de Boerenschuur te komen.

Hele maand juni:
Ontdekkingstocht voor kinderen
Elke donderdag zijn onze bakkers aanwezig in de Boerenschuur en bakken zij vers brood en andere lekkernijen.

Beelden

Zie ook onder informatie exposities

Exposities
"Mien Ruys - tuin- en landschapsarchitect 1904-1999"

Het hele tuinseizoen in het Theehuis unieke composities van meesterbloembinders

Zaterdag 9 juni: Workshop Schilderen met acrylverf
10.00 – 16.00 uur

In de Tuinen Mien Ruys wordt een workshop schilderen met acrylverf gegeven. De workshop is voor (absolute) beginners, maar ook gevorderden zijn van harte welkom.
Het onderwerp van deze dag is compositie en kleur. Jeanette zal iets vertellen over hoe je een compositie kiest, hoe je de verf op je palet organiseert en een schilderij opzet. Bij het kiezen van de compositie kun je vanuit een landschappelijk idee werken of juist kiezen voor een detail. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige borders met hun vlammende of juist zachte kleuren. Een stukje architectuur meenemen van een van de gebouwen of een strakke haag kan ook mooi zijn. Dit kan voor spanning, of juist rust, in je schilderij zorgen. Een bloem of enkele bloemen schilderen kan natuurlijk ook. Bij slecht weer kunnen we naar de Boerenschuur (of Kenniscentrum?) uitwijken. Er is voldoende materiaal aanwezig om bijvoorbeeld stillevens te maken en deze te schilderen.
Aan het eind van de middag heeft u een eigengemaakt schilderij om mee naar huis te nemen.

Aantal deelnemers:
Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers
Voor meer informatie: www.jeanettejipping.nl

Cursusgeld:
De kosten voor deze dag bedragen €55,-. Dit is inclusief entree, ontvangst met koffie/thee en iets lekkers en lunch, exclusief schilderpakket. Donateurs van de Tuinen betalen €50,-

We schilderen óf buiten, óf in het “Kenniscentrum”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.

Materiaallijst:

Doek of paneel
U kunt eigen materiaal meenemen:
Acrylverf, azogeel citroen, alizarin crimson, ultramarijn, titanium wit, eventueel uitgebreid met azogeel middel, azorood middel, cereleumblauw, gele oker, gebrande sienna en/of omber. Bv. Amsterdam is prima studieverf.
Penselen (plat acryl of varkenshaar)in verschillende maten (minimaal 4: bv 2,8,12 en 16)
Evt brede spaltel voor ondergrond
Palet (bv papieren afscheurpalet), kan ook een simpel rechthoekig glad plankje zijn.
Paletmes om te mengen en/of verf op te brengen.
Schetspapier, potlood of houtskool, kneedgum
U kunt bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld pakket aanschaffen voor € 40,-. Het pakket bestaat uit: opgespannen doek 30/40, set penselen, palet, paletmes, basis-set acrylverf. Wilt u bij aanmelding aangeven of u een materiaalpakket wilt aanschaffen?

Inschrijven en informatie:
U kunt zich voor de workshop opgeven bij de Tuinen Mien Ruys via email: tuinen@mienruys.nl of telefonisch via (0523) 61 47 74.
Deelnemers aan de workshop kunnen betalen door overmaking van het cursusgeld aan:

Stichting Tuinen Mien Ruys
Rabobank: IBAN NL 50 RABO 0312 9215 43
o.v.v. uw naam

Donderdag 21 juni: Midzomeravond
18.00 – 21.30 uur

Nadere informatie volgt.

Zaterdag 23 juni: Workshop Botanisch Tekenen door Eline de Jong
10.30 - 16.00 uur

In de inspirerende Tuinen van Mien Ruys wordt op zaterdag 23 juni een workshop botanisch tekenen met kleurpotlood gegeven. De workshop is vooral bedoeld voor beginners, maar ook degenen met tekenervaring zijn welkom.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.

De workshops worden gegeven door Eline de Jong, werkend lid van de VBKN en docent tekenen in het voortgezet onderwijs. Meer informatie over de VBKN en Eline de Jong is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl en www.elinedejong.nl.

Cursusgeld:
Het cursusgeld bedraagt € 65,- per dag, inclusief entree, koffie/thee/lekkers en een lunch, exclusief materiaal. Donateurs van de Tuinen betalen €60,-

We tekenen óf buiten, óf in het “Kennishuis”, een ruimte met uitstekend licht en ruime tafels, middenin de inspirerende omgeving van de Tuinen.
Materiaallijst:
U kunt eigen materiaal meenemen:
• potloden: H, HB, 2B en/of 4B
• puntenslijper
• gum: kneedgum of een goede plastic gum
• schetspapier: kopieerpapier of bijvoorbeeld Canson 90 gms croquis. Ieder ander schetspapier dat u al heeft, voldoet.
• tekenpapier: Fabriano Classico 5, Schoellershammer, of vergelijkbaar glad papier
• transparant papier
• kleurpotloden, die u al heeft of Faber-Castell green chrome oxide (278), earth green (168), juniper green (165), dark indigo (157), deep scarlet red (219), dark chrome yellow (109), pink carmine (127)
• Eventueel: vergrootglas, liniaaltje, passer

U kunt bij aanvang van de workshop een speciaal samengesteld kleurpakket aanschaffen voor € 15,-. Het pakket bestaat uit 6 kleurpotloden van het merk Faber-Castell, een vel Fabriano Classico en een vel Schoellershammer, beide A4. Wilt u bij aanmelding aangeven of u een materiaalpakket wilt aanschaffen?
U kunt eventueel beperkt gebruik maken van de kleurpotloden en het overig materiaal van de docent.

Inschrijven en informatie:
U kunt zich voor de workshop opgeven bij de Tuinen Mien Ruys via email: tuinen@mienruys.nl of telefonisch via (0523) 61 47 74.
Deelnemers aan de workshop kunnen betalen door overmaking van het cursusgeld aan:

Stichting Tuinen Mien Ruys
Rabobank: IBAN NL 50 RABO 0312 9215 43
o.v.v. uw naam